Saturday, 29 October 2011

bila aku dah marah .


kenapa anak kau tak balik lagi ? dah tak ingat jalan balik rumah ke ? anak aku dah abis periksa dah . ke anak kau saje taknak balik ? baik kau tengok betul2 .
aiai , memang mintak pelempang free je bila banyak tanya macam itu kan ? iye lah , aku belum mula periksa lagi . makcik tak tahu apa2 , jadi makcik diam2 ,tutup mulut boleh tak ?
memang lah anak makcik dah habis exam , sebab anak makcik student politeknik . makcik ni kang . arr .
ingat saya ni macam anak makcik ke ? suka berpeleseran tak tentu arah ? makcikjangan buat saya bengang . nanti saya makan 10 pinggan pun boleh sekali telan .
kalau makcik tak tahu apa2 , makcik janganlah buka mulut , cerita banyak2 . makcik ada anak2 kan ? jagalah anak2 makcik yang cantik2 dan hensem2 tu . saya ni , bukan ada apa2 pon . belajar pon tak tinggi macam anak2 makcik . tak payah nak cemburu la dengan saya .

makcik , saya ni budak baik taw . saya tak pandai nak benci orang . jadi , makcik janganlah buat perkara yang saya tak suka . nanti , kalau saya benci makcik , saya tak tegur makcik , makcik kata saya sombong , hidung tinggi pulak . dah terjejasimej baik saya . baik jangan buat hal dengan saya . saya ugut makcik nihh . baik makcik rasa takut dan terancam sekarang !

percayalah saya yang saya bukan taknak balik rumah . tapi , saya memang tak mula periksa lagi . kalau saya balik sekarang , makcik nak jawabkan semua paper saya ke ? makcik nak tanggung perbelanjaan saya pergi balik ke ? haaa , jawab2 . jadi , kalau tak tahu apa2 , janganlah cakap ye ? emak abah lebih kenal saya siapa . saya dah habis sopan dah nihh . makcik nak tengok saya dalam keadaan ganas dan brutal ke ? kalau saya dah marah ...aarr
(anggap je makcik tu seekor raksasa yang WAJIB dimusnahkan)
saya tahu makcik buta IT . tak pandai buka blog . sebab tu saya bagi amaran keras dekat sini .

despicable me !

weee~ memandangkan hari jumaat adalah hari cuti untuk sekalian manusia di bahagian utara , aku mengambil keputusan untuk bersantai dan melepak denganayu . kami tengok movie bertajuk DESPICABLE ME ! seriously , movie tuhh sangat seronok dan kelakar . boleh dikatakan lemak aku terbakar dengan banyaknya bila tengok movie nihh . sesuai untuk korang yang ada masalahkemurungan atau mental disoder ( tetapi bukan aku oke ! )

watak yang ada dalam ni memang semuanya cumil2 . lebih2 lagi , dia nihh ,

geram ! kalau aku dapat memang aku cubit2 sampai dia menangis .
bila tengok movie nihh , ingat lagi dekat abah aku . macamana kasih sayang seorang lelaki terhadap budak2 . pewit ! sangat sweet kott . tak percaya ? try lah tengok .
secara pantasnya aku menggoogle kartun2 ini .
tada !

memang korang takkan kering gusi tengok cerita nihh .
yeah , memang aku penggila kartun tahap super duper melampau !
lebih2 lagi kalau aku rasa tertekan atau memang tak ada benda nak buat .
kartunlah peneman aku . mungkin sampai aku tua esok .
so , kepada korang yang tak ada mood ke , yang baru putus cinta ke , lek lu~~
jom kita layan kartun sambil ketawa .
boleh kurus , tahu . macam aku .

p/s : kamu , saya nak penyanyang macam ini , okeyh ? (:

Sesak Nafas

Assalamualaikum dan salam mesra. semoga ceria selalu dengan senyuman. hilangkan suram, sebarkan senyuman. yeah!

Hari-hari saya macam semakin sibuk pulak, padahal bukan ada kerja apa. menghadap buku beberapa ketika, dah bosan menghadap komputer pula.. bila lapar, saya makan, dah kenyang, saya mengantuk, dah mengantuk, saya tidur. tapi semacam orang sesak nafas bila memikirkan paper yang semakin hampir.

Saya harap jiwa ini dapat ditenangkan bagi menghadapi final yang menggerunkan. barangkali agak gementar sebab saya anggap exam ni menggerunkan kot. cer anggap gampang dan senang. eh.. takut pulak over confident. hahaha..

Apa pun, semoga dipermudahkan. semoga tergolong dalam golongan orang-orang yang najah dalam peperiksaan, najah di dunia dan akhirat. amiin..

Nota kaki :
mungkin jarang berupdate musim exam ni. tapi itu mungkin je.. mungkin.. hahaha..

izzatie cinta bola !

walaweh , pagi2 lagi aku dah semangat nak menaip ini . ramai yang tanya ,adakah aku peminat bola sepak ?
jawapannya ,


iya , tepat sekali ! aku adalah peminat bola sepak Malaysia !
percayalah . memang aku kaki bola . memang tak ketinggalan nak tengok perlawanan bola . tapi ,  memang susah sikit lah nak tengok . sbb mau stdy  . tetapi , aku memang tak ketinggalan nakcheck keputusan perlawanan baik dari surat khabar mahupun internet . inilah team kesayangan aku :
JANG
memandangkan aku NEGERI SEMBILAN , mestilah aku sokong NEGERI SMBILAN kan ?
even macam2 kontroversi melanda , aku tetap setia . sampai bila2 pun , NEGERI SEMBILAN di hatiku .
adat bertandinglah , ada menang , ada kalah kan ? bola itu kan bulat .
az
aku suka dia , tetapi , dia sudah jadi milik orang  . tak mengapalah , redha jek lah..nama dia pun dah mula dikenali ramai . jadi , doakanlah yang terbaik even aku rasa kehilangan juga . (bajet macam dia nihh bf aku plak)


siapa pernah tengok dkat  ? stadium Shah Alam tu mesti best kan , oke . cuma , aku tak berapa suka bila tengok bola dekat stadium . macam2 kekejaman yang aku boleh nampak bila berlaku pergaduhan . jadi , lepak dekat rumah , depan TV sambil minum teh tarik yang aku buat . perghh , kau ! memang lagi syok lah .

jangan ingat gadis macam aku tak tahu apa2 mengenai bola sepak eahh ? malah , mungkin aku lagi setia daripada korang . hehe . tapi , aku takde lah anti dengan negeri lain . nak bergaduh pasal bola nihh , bagi aku tak perlu dan tak mendatangkan faedah langsung . sekali lagi nak kata , bola itu bulat .
soooo , LEK LU ~~
apa2hal pun , NEGERI tetap di hati ku (:


p/s : bila nak tengok bola sama2 nihh ? (:






Friday, 28 October 2011

peksa OH pkse ...

Assalamualaikum ! sume shat x . klau x shat g lah mam ubat aw .
hehe .


hehe . sye nak cite skit nie kat u all sume . HAHA . mnggu nie n mnggu dpan sye pkse lah . tpi best juga lah pkse sbb ap . sbb x leyh bljar lpas uh . lpas pkse kte owng sume ad wat hari koko . SMK anjung batu wkil daerah kan . sronok gile2 vavi lah kan . hehe . 


mase ary khamis 27/10/11 ..mase nie pkse SVK ,PSV n ICTL , mase nie best lan kan .. sbb men tiru2 lpas uh men bncang2 hehe . xpe2 dax2 klas ak sume sporting jek kan . syg kowang sume lah kan .mase ary nie p0n same juga kan . wat perkara yg normal owng buad . hehe .


mnggu depan sume pkse perkara penting so nk fokus btol-II lah kan . klau x llus mnysal plak kan . aduii . doa kan ak berjaya yek u all :)) sesiapa yg doa kan ak . tq bnyak-II yek . ak syg kowng aw . heehe . 


*mnggu nie ak x kan bkak fb . ak kan fokus tok stdy . bkak x bkak lpas pkse . uh p0n lau rjin lah kan ..


>.<  k bhaii u all sume .
target ak 4A dlam gngaman ak skunk nie .



Friday, 21 October 2011

Annoucment !

Hai assalammualaikum ,


  Hello I'm AI kay ? ciss , nama AI tak berguna , tu nama I dekat facebook . Sekarang I tak active lagi kay ?maksud nye , dah deactive / tak boleh onl / tak mengharuk dan segala istilah la kan . haisshh , nak sebab ? sebab kenapa tak active facebook segala , sebab .


  first , aku rasa facebook menggangu otak aku , eh , terguna aku pulak . erm , sebab facebook kadang kadang saya tak jadi nak study . serious , saya ada masalah ni dah lama dah semenjak saya addicted towards facebook . memang bodoh lah kan ? haishh . and saya rasa bila nampak je ada line , pc , dan yang sewaktu dengan nye , boleh confirm lah weyhh , wa pilih pergi online daripada baca buku/buat homework . macam ape je la an . itu lah masalah saya yang paling terselah impak dia bila saya lebih mementingkan facebook dai masa depan .sekarang nie saya sudah hendak menhadapi final exzam .. saya mahu study betol2 sebab ini untuk menentukan kita untuk form3 nnti. 




.img {filter:alpha(opacity=100); -webkit-transition-duration:.5s; -moz-opacity:1.00; opacity:1.00;} img:hover {filter: alpha(opacity=100); opacity:1.00;} .img:hover {filter:alpha(opacity=60); -moz-opacity:0.6; opacity:0.6;}